Prag

Prag er en utrolig smuk og romantisk by, der er spændende at opleve året rundt. Vejret er dog ofte bedst i sensommeren og det tidlige efterår. De lokale siges at flygte ud af byen i sommereferien pga. varmmen og de mange turister.. En septemberweekend i Prag med udeservering om aftenen på en af de mange hyggelige restaurationer er en særdeles behagelig oplevelse! Er du oven i købet indlogeret på et af de mange femstjernede hoteller, og sørger for at følge op med formiddagskaffe og berlinere på en gammel café næste dag, bliver oplevelsen fuldendt!

Prag begynder og slutter ved Karlsbroen, der forbinder de to bydele Stare Mesto og Mala Strana, der ellers deles af floden Moldau. Karlsbroen og Prags gamle bydel tiltrækker mange turister og mange på jagt efter en romantisk oplevelse i de historiske og smukke omgivelser. Den smukke bro er i gotisk stil og næsten 700 år gammel. Prags gamle, imponerende borg på højen, der kan dateres tilbage til det 9. århundrede, troner imponerende og majestætisk over byen, og er et klassisk turistmål. Skal du rigtig udforske slottet – og det bør man! – skal der sættes nogle timer af.

Når du er i Prag bør du også se Prags Zoo, der blev totalt oversvømmet for få år siden, men heldigvis fik reddet de fleste dyr. Zoo ligger et par kilometer fra centrum, men metro og busser går derud. Til forskel fra mange andres zoo’s er Prags Zoo placeret i et lette uvejsomt terræn. Den flade nedre og fugtige del af haven adskilles fra den øvre, tørre del af en kløft med stejle klippevægge, der giver mulighed for at indrette nogle meget flotte habitater.

Du kan godt nå at snuse til Prag på en forlænget weekend, hvis du flyver derned og bor på hotel nær centrum. Der er dog også gode muligheder for at bo længere tid og foretage udflugter til flere af de nærliggende spa og wellness byer. Prags lufthavn, Ruzyně, ligger 17 km nordvest for Prag. Du kommer til centrum med taxa, transit bus eller bybus. Med taxa tager turen til Prag centrum knap en halv time og omkring det dobbelte med de offentlige transportmidler.