Weekendophold i Hamborg

Hamburg er Tysklands andenstørste by (efter Berlin) og ligger 3-4 timer med tog eller bil fra Danmark, hvilket gør Hamburg til et oplagt mål for et weekendophold. Den letteste vej til Hamborg fra Københavnsområdet er med tog. DSB har løbende tilbud til Hamburg også med Orange priser. Dog er det muligt at få billetten billigere ved DB. Togturen varer godt 4 timer med indlangt pause under overfarten  Rødby-Puttgarden.

Det er også muligt at køre med bus til Hamborg – check Eurolines, der har ruter mellem alle større europæiske byer. Til Hamborg er der daglige afgange, og bussen holder lige ved hovedbanegården. I egen bil bestemmer du selv kørselstidspunktet, men må selvføgelig også bøvle med at finde egnet parkering, der godt kan være temmelig dyr..

Der er masser af gode hoteller i Hamborg og både DSB Rejsebureau og Hotels.com har masser af bud på pakkeløsninger og hoteller.
Der er masser af seværdigheder i Hamborg og et fordelskort giver gratis transport i hele storbyområdet samt gode rabatter på byens oplevelser. Det er en progressiv by med et stort kultur-, musik- og natteliv foruden vidnesbyrd om tiden indflydelsesrig hansestad! Hamborg blev i øvrigt sønderbombet under 2. verdenskrig, men hurtigt og nænsomt genopbygget.

Tag et vue over byen fra den roterende restaurant på toppen af TV tårnet. Eller bliuv ved jorden (“vandet”) på en kanalrundfart og oplev Hamborg fra søsiden. Havnen er Europas anden største, og Hamborg ligger by til 2500 broer! Hvis du kommer til Hamburg bør du ikke gå glip af det engang så berygtede St. Pauli kvarter hvor bl.a. Reeperbahn ligger. I dag kan man færdes trygt i kvarteret der flere gange årligt bliver omdannet til en kæmpe forlystelsespark med alt hvad dertil hører.

Kan du lide øl er der 3 gange årligt en månedlang ølfest Hamburger Dom ved siden af Reeperbahn.