Det her skal du opleve, hvis du skal til Rusland for at se Danmark spille VM i fodbold

Er du en af de mange danskere, der overvejer at tage til Rusland til sommer for at støtte det danske landshold under VM i fodbold? Så får du her en guide til de tre værtsbyer, Danmark skal spille deres gruppekampe i.

For selvom fodbold er hovedattraktionen i Rusland denne sommer, kommer du til at have masser af tid til overs, når landsholdet ikke spiller. Og godt for det, for de tre værtsbyer er fyldt med spændende tilbud.

Saransk

Danmark skal spille deres første gruppekamp i Saransk 16. juni mod Peru. Og det kan vise sig at være en nøglekamp. For selvom bettingeksperterne spår Danmark til at have gode chancer for at gå videre – f.eks. giver bet365 odds 1.61 for dansk avancement – så skal Peru først og fremmest besejres, da de hos bettingeksperterne anses for at være vores nærmeste konkurrent.

Forhåbentlig bliver det et godt resultat i Saransk, og så kan du med fordel fortsætte festen på en af byens sportsbarer som Harat’s eller Liga.

Saransk er en mindre by med lidt over 300.000 indbyggere. Alligevel er her fem teatre, hvor du f.eks. kan vælge at opleve ægte russisk ballet. Byen har også flere museer om Ruslands historie. Men hvis du hellere vil nyde den russiske sommer udendørs, så er Pushkin’s Park et yderst populært sted.

Samara

21. juni spiller Danmark deres anden kamp mod Australien. En kamp, der skal vindes, da Australien er Danmarks formodet svageste modstander.

Overvejer du at tage til Samara og støtte Danmark, kan du efter et forhåbentligt godt resultat pleje dine tømmermænd på stranden. Ja, du læste rigtigt. Faktisk er sandstrandene langs Volgafloden Samaras største turistattraktion, og både lokale og turister nyder en dukkert eller solbadning, når den russiske sommer kommer til byen.

Har du mod på flere udendørsaktiviteter, så er Luka Nationalpark lidt uden for byen populært blandt vandrere. Samara har desuden masser af caféer som Café Benjamin og Cambridge Café, til at servicere byens over 1 mio. indbyggere.

Moskva

I Danmarks sidste gruppekamp skal landsholdet op imod gruppens forhåndsfavoritter fra Frankrig. Den kamp spilles i Ruslands hovedstad Moskva 26. juni. Og hvis resultaterne inden har flasket sig, så er det i den kamp, gruppens vinder skal afgøres.

Moskva er i forvejen et populært turistmål – og med god grund. Byen er et perfekt miks af moderne og gammelt, og den huser nogle af Ruslands største seværdigheder. Det kan især anbefales at besøge det ikoniske Bolshoi teater, den historiske Skt. Basils Katedral, smukke Gorky Park og Den Røde Plads.

Husk indrejsereglerne

Inden du tager afsted, er det vigtigt, at du orienterer dig om indrejsereglerne for Rusland. Dem kan du finde en opdateret version af på Udenrigsministeriets hjemmeside. Det kan være en fordel at foretage din rejse gennem et rejseselskab, da de kan hjælpe dig med alt det praktiske i forbindelse med indrejse.

Hvis du beslutter dig for at tage til VM i Rusland, så håber vi, at guiden her kan hjælpe dig til at få det optimale ud af dit besøg rundt om i Danmarks værtsbyer.