Disse ting skal du absolut opleve, hvis du besøger smukke Kijev

Kijev – Ukraines hovedstad – er en af de smukkeste og mest interessante, men desværre også en af de mest undervurderede storbyer i Østeuropa. Både når det kommer til arkitektur, naturvidenskab og historie, har Kijev et kæmpe udvalg af spændende seværdigheder at byde på. Og trods politiske uroligheder i de seneste år, er byen sikker at rejse til. I denne artikel kan du få tips til, hvad du bør opleve, hvis du planlægger at tage på et weekendophold i farverige Kijev.

Bådtur på Dnieper-floden

Dnieper-floden, som er Ukraines længste flod, løber igennem Kijev. Hvis du tager på en bådtur langs Dnieper-floden, får du den perfekte mulighed for at nyde de smukke panoramaer af hovedstaden fra alle vinkler. Samtidig får du også et overblik over alle byens vigtigste monumenter, katedraler og kirker, som du måske planlægger at besøge senere. Især om sommeren, hvor temperaturerne kan komme højt op, er det lækkert at tage på en sejltur og få et friskt vindpust, mens du nyder den smukke udsigt over byen og den grønne, blomstrende natur.

Det olympiske stadion

Hvis du interesserer dig for fodbold, er der også mulighed for at opleve dette mens du er i Kijev. På det olympiske stadion, bedre kendt som Olimpiyskiy NSC, kan du først og fremmest opleve et af Ukraines tophold, Dynamo Kijev, når de spiller hjemmekampe. Men også når det kommer til international fodbold har Ukraine og Kijev afholdt flere vigtige events; blandt andet var de medværtsnation under EM 2012.

Lørdag den 26. af maj 2018 spilles Champions League finalen mellem Liverpool og Real Madrid på Olimpiyskiy NSC, hvor Real Madrid i øjeblikket har odds 2.20 for at løbe af sted med CL-titlen. Hvis du skal til Kijev i denne periode, har du altså en oplagt mulighed for at kombinere byens seværdigheder med en af verdens største fodboldevents!

De mange katedraler

Kijev bugner med storslåede kirker og katedraler, der er lige så smukt dekorerede på indersiden, som de er på ydersiden. De mest seværdige katedraler, du bør besøge mens du er i Kijev, er St. Sophia (som ses på billedet ovenfor), St. Michael og St. Volodymyr. De er alle ortodoks-kristne katedraler, som har en tusindårs-lang historie bag sig.

Alle katedralerne er beliggende tæt på hinanden i Kijevs historiske centrum, hvor du også har mulighed for at besøge andre interessante steder – for eksempel Golden Gate befæstningen, Ukraines nationalhistoriske museum og det nationale kunstmuseum.

I området finder du desuden et af byens store samlingssteder, Maidan pladsen, der altid byder på en livlig atmosfære og god underholdning.

Besarabsky markedet

Et weekendophold i en udenlandsk storby er ikke det samme, hvis du ikke får nogle lokale, kulinariske oplevelser med på vejen under din rejse. Lokal mad er en vigtig del af kulturen for de fleste lande, og også for Ukraine, der blandt andet er kendt for madretter som borsch og varenyky.

Hvis du vil have ekstra meget ud af din kulinariske oplevelse i Kijev, bør du uden tvivl besøge Besarabsky markedet, som er et stort indendørs madmarked, der ligger i byens centrum.

Her har du mulighed for at købe lidt af hvert; friske råvarer, delikatesser og street food. Når du er færdig med at snuse rundt, er det oplagt at tage forbi den fine Taras Shevchenko park, der kun ligger et stenkast fra Besarabsky markedet, og nyde dine madindkøb!