Få styr på studiet med et weekendophold

Som studerende er det ikke kun dine hverdage, som er fyldt af bøger, læsning, opgaver og studieforberedelser. Dine weekender er også en del af din forberedelsestid.

Uanset hvor meget du holder af dit studie, og uanset hvor stor passion du har for fagindholdet, har du ind imellem brug for at koble fra.

Med et weekendophold kan du lægge dine studieforberedelser på afstand for en kort periode, så du kan vende tilbage til studiet med fornyet energi.

Hvorfor er det vigtigt med adspredelse fra studiet?

Et studie er et langt læringsforløb, som kræver ressourcer af dig. Du bruger energi på hver dag at tilegne dig ny viden, og du begår dig i sociale sammenhænge, som kræver nærvær og overskud. Du læser bøger, som kræver din fulde koncentration og opmærksomhed.

Din hjerne er med andre ord konstant på arbejde som studerende.

For at din hjerne fungerer optimalt, er det vigtigt, at du giver dig selv adspredelser fra studiet, så du kan lade op og koble fra.

Der er flere grunde til, at det er vigtigt, at du prioriterer adspredende aktiviteter, når du studerer:

  • Du bliver bedre i stand til at tilegne viden, når du med jævne mellemrum giver din hjerne ro
  • Du får fornyet energi
  • Du undgår at ’gå kold’ i dit studie
  • Du får øget overskud til at læse, skrive og være aktiv studerende

Det er ikke altid nok med en fritidsaktivitet, som kan give dig adspredelse 1-2 timer á gangen. For at give din hjerne mulighed for at komme ned i gear, skal du koble fra i et par dage.

Når du så vender tilbage kan du også med fordel søge noget fornyet inspiration til dine opgaver. Prøv blandt andet at kigge her.

Få fornyet overskud til studiet med et weekendophold

Det er ideelt at vælge et ophold som adspredelse fra dit studie. Tidsmæssigt strækker opholdet sig over den optimale periode, som giver din hjerne lov til at koble af. Om du ønsker at være afsted i 2 eller 3 dage, er op til dig og en eventuel kæreste eller ven.

Du kan finde mange forskellige slags weekendophold. Det foregår ofte på et hotel, hvor der er tilknyttede wellness faciliteter.

Du kan booke hotelophold i forhold til typen af faciliteter (spa, sauna, massage, dampbad), eller du kan vælge ophold i forhold til ønsker om hotelservices (adgang til sportsområder, middage, vinmenuer, naturomgivelser).  

Det kan være en praktisk fordel at vælge weekendophold, som ligger geografisk tæt placeret på din bopæl.

På dén måde kan du få den bedste afkobling, så du kan vende tilbage til dit studie med fornyet overskud til at være aktiv med læsning og undervisning.