Spar på strømmen mens du er på weekendtur

Du glæder dig til at skal på weekendtur. Du kommer lidt væk hjemmefra og får nogle oplevelser. Men du kan faktisk også glæde dig over noget andet.

Du behøver nemlig ikke at bruge strøm, når du alligevel ikke er hjemme. Så får du faktisk mulighed for at spare lidt penge i perioden, du er på weekendtur.

Hvad kan du gøre for at spare strøm på weekendturen?

Der er flere muligheder, du kan spare strøm på, mens du ikke er hjemme.

Først og fremmest kan det være du skal lave nogle ændringer alt efter hvordan dine el-apparater er opsat.

Det kan faktisk også anbefales, at du lige sammenligner elpriser, så du ved hvilke potentielle muligheder, du har for at spare strøm og penge.

Brug timer på lyset

Få sat timer på lyset. Så bruger det kun strøm, når det skal være tændt i en bestemt periode.

Faktisk er det også en god idé, at du automatisk sætter lyset til at være tændt i bestemte perioder. Så ligner det nemlig, at du stadig er hjemme. Det kan være med til at afskrække potentielle tyveknægte. Du ofrer selvfølgelig lidt strøm og dermed dine penge, men det er nok prisen værd for at det ligner du stadig er hjemme.

Sluk for standby strøm

Dette er faktisk også noget, som kan gøre sig gældende, når blot er på arbejde eller ikke bruge et område i dit hus eller lejlighed.

Standby apparater bruger nemlig strøm, selv når de er slukket. Du skal derfor få opsat dine stikkontakter, så du nemt kan komme til at slukke for dem. Så undgår du at dine apparater bruger unødig strøm i baggrunden.

Pas nu på at du ikke ved et uheld får slukket for køleskabet eller fryseren. Her må du leve med at de bruger strøm, mens du ikke er hjemme.

Hvilke enheder bruger strøm når du ikke er hjemme?

Faktisk er det et meget simpelt svar – Alle. Det er alle de el-apparater, som du ikke får slukket for. Nogle tænker du slet ikke over. De bruger også strøm, når du er på arbejde. Det er dog meget oplagt at slukke for dem, når du er væk et par dage eller længere tid.

Her er det lige vigtigt at understrege at det ikke er nok blot at slukke for apparaterne. Du skal slå dem helt fra på stikkontakten. Dette er ligesom punktet under “standby strøm“.

Disse enheder bruger altså standby strøm:

Køleskab: Her skal du ikke slukke for det. Du må leve med at det er tændt og bruger strøm, mens du er væk. Ellers kan du ikke forvente at dine madvarer dur, når du kommer hjem igen.

Fryseren: Ligesom med køleskabet skal du heller ikke slukke for fryseren.

Mikrobølgeovn: Unødvendig strømforbrug, mens du er på weekendtur.

Kaffemaskinen: Sluk du bare for din kaffemaskine. Den skal alligevel ikke lave kaffe til dig, når du ikke er hjemme.

TV: Du skal alligevel ikke se TV, så sluk bare for dette.

Router/internettet: Den dims du har stående over i krogen. Den som giver dig internet. Jep, det er en router. Tag blot strømmen fra den i de par dage du er væk.

Computer og skærm: Du er ikke hjemme, så hvorfor lade computeren og skærmen bruge unødvendig strøm imens.

Listen kan blive ved, men prøv at tænke over hvilke andre ting, du har i dit hjem.